Vse kategorije
ENEN

Predstavitev generatorja dušika PSA

Datum: 15. junij 2023

1 PSA Dušik Predstavitev generatorja

1.1 Kaj je tehnologija PSA

Tehnologija PSA je zelo zrela tehnologija in obstaja že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Pravzaprav na tisoče tovarn PSA oskrbuje stranke po vsem svetu.

Spodaj razložimo tehnologijo PSA z uporabo preprostega diagrama postopka.

PSA postopek

Zrak je sestavljen iz 78 % dušika in 21 % kisika. Tehnologija PSA Nitrogengeneration deluje na principu ločevanja zraka z adsorpcijo kisika in ločevanjem dušika. Proces adsorpcije z nihanjem tlaka (PSA Nitrogen) je sestavljen iz 2 posod, napolnjenih z ogljikovimi molekularnimi siti (CMS). (glej spodnjo sliko za podrobnosti plovil).


1. korak: Adsorpcija

Predfiltriran stisnjen zrak teče skozi eno posodo, napolnjeno s CMS. CMS adsorbira kisik, dušik pa izhaja kot produktni plin. Po nekaj časa delovanja se CMS znotraj te posode nasiči s kisikom in se ne more več adsorbirati.

2. korak: Desorpcija

Po nasičenju CMS v posodi proces preklopi proizvodnjo dušika v drugo posodo, medtem ko nasičeni plasti omogoči začetek procesa desorpcije in regeneracije. Odpadni plin (kisik, ogljikov dioksid, itd.) se izpusti v ozračje.

3. korak: Regeneracija

Za regeneracijo CMS v posodi se del dušika, ki ga proizvede drugi stolp, spušča v ta stolp. To omogoča hitro regeneracijo CMS in da je na voljo za proizvodnjo v naslednjem ciklu.

Ciklična narava procesa med obema posodama zagotavlja neprekinjeno proizvodnjo čistega dušika.

PSA proces-2


1.2 Tehnični podatki sistema PSANitrogenSystem

*Sistem stisnjenega zraka (CAS) 

Ta CAS ponuja stisnjen zrak stroju PSA. Ta CAS mora zagotavljati zelo stabilen tlak in zadostno količino stisnjenega zraka. 


*Obdelava zraka v sistemu stisnjenega zraka 

Najprej gre stisnjen zrak skozi filter 9th Grade in nato v hladilni sušilnik. Obstajajo 3 razlogi, zakaj je treba opremiti z Ref. 


Sušilnik:

a. Ref. Sušilnik lahko zniža temperaturo stisnjenega zraka in kondenzira paro v tekočo vodo s prahom in mazivom, da odtečeta. Da bi preprečili kondenzacijo, povzročite rjo v cevnem sistemu.

b. Za zaščito filtra 7. stopnje po ref. Sušilnik, ker lahko samo filter 7th Grade odstrani tekočo vodo do 2000 ppm.

c. Za izboljšanje čistosti N2.


Po ref. Sušilnik je opremljen z 2 kompletoma filtrov:

a. Filter 7th Grade: ki lahko odstrani delce do 1 um in vsebnost olja do 1 ppm

b. Filter 3. stopnje: ki lahko odstrani delce do 0.01 um in vsebnost olja do 0.001 ppm w/w. Učinkovitost filtracije je 99.9995 %.


Po teh obdelavah zraka, v skladu s standardom ISO8573-1, lahko kakovost stisnjenega zraka doseže razred 1. Nato lahko stisnjen zrak brez olja in posušen v stroj PSA proizvede 99.9% N2.


*Sistem za nihanje tlaka (PSA).

PSA je napredna tehnologija ločevanja plinov.

a. Lastnosti PSA:

  • Z lahkoto lahko prilagodite čistost N2 z različno prostornino

  • Lahko deluje pri nizkem in normalnem tlaku, varno in varčuje z energijo

  • Zasnova preprosta in enostavna za vzdrževanje

  • Avtomatsko krmiljenje z mikroprocesorjem  

b. Ogljikovo molekularno sito (CMS): CMS je ključ generatorja dušika PSA. CMS lahko adsorbira kisik, CO2 in vodo, ne pa tudi dušika. 

c. Načelo PSA:

      Pri visokih tlakih ima CMS večjo afiniteto do kisika, ogljika   

      dioksida in vodne pare kot pri nizkih tlakih. Glej spodnji grafikon;

微 信 截图 _20230615152952

Ko zračni tlak narašča, CMS adsorbira kisik, CO2 in vodo. Pri znižanju tlaka na normalni CMS adsorbira malo kisika, CO2 in vode.

Generator dušika PSA uporablja par absorberjev (stolp A in B), ki je napolnjen s CMS in se izmenično napaja s stisnjenim zrakom. Medtem ko absorber A proizvaja dušik, se CMS v absorberju B regenerira z znižanjem tlaka na tlak okolja. Po cca. 60 sekund se tlak v obeh absorberjih izenači, kar pomeni, da se stisnjen zrak maksimalno izkoristi. Nato je na vrsti absorber B, ki proizvaja dušik, medtem ko se CMS v absorberju A regenerira.


2.1 O nas

Suzhou  Jinhong plin Co.Ltd, ustanovljeno oktobra 1999, s sedežem v industrijskem parku Panyang v mestu Suzhou v provinci Jiangsu na Kitajskem. Smo specializirani za proizvodnjo različnih industrijskih plinov, posebnih plinov in plina za oblikovanje itd., nudimo tudi sistem za oskrbo s plinom ASU na kraju samem in inženiring. Če ima vaše podjetje kakršne koli potrebe po plinu ali proizvodnji plina na kraju samem, se obrnite na nas.


Vroče kategorije