Vse kategorije
ENEN

Generator dušika PSA


Generator dušika PSA je naprava za proizvodnjo dušika, ki temelji na tehnologiji adsorpcije nihanja tlaka (PSA). Uporablja se predvsem za ločevanje dušika visoke čistosti iz zraka in najde široko uporabo v industriji, laboratorijih in medicinskih področjih. PSA Nitrogen Machine Technology je zelo zrela tehnologija in obstaja že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Pravzaprav na tisoče tovarn PSA oskrbuje stranke po vsem svetu.


Povpraševanje
  • Pregled
  • Opis
  • Povpraševanje
  • Podobni izdelki
Generator dušika PSA
Generator dušika PSA
Generator dušika PSA
Generator dušika PSA
Generator dušika PSA
Generator dušika PSA


Obseg proizvodnje
N2 izhod Čistost Pritisk temperature
50-500Nm3/h 99%-99.99% 0-0.8MPa Sobna temp.Nizka poraba energije: 0.2-0.4kW.h/Nm3
Poraba energije: 380 V, tri faze
Majhna zasedena površina: PSA dušik proizvodna naprava kot celoten drsnik, kompaktna struktura, majhen odtis.Dimenzije nekaterih modelov
50Nm3/h 100Nm3/h 150Nm3/h ≥200Nm3/h
4300 * 2300 * 2800 4900 * 2500 * 3100 8400 * 2100 * 3500 Ustrezno zasnovano
Opis

Generator dušika PSA je naprava za proizvodnjo dušika, ki temelji na tehnologiji adsorpcije nihanja tlaka (PSA). Uporablja se predvsem za ločevanje dušika visoke čistosti iz zraka in najde široko uporabo v industriji, laboratorijih in medicinskih področjih.


Shematski diagram procesa generatorja n2


undefined


Dušik, ki ga proizvede generator dušika, delimo na normalni dušik (čistost 95%-99.99%) in dušik visoke čistosti (čistost 99.995%-99.9997%). Običajni dušik se proizvaja, kot je prikazano na zgornjem diagramu, in je razdeljen na tri glavne komponente: zračni kompresor, sistem za čiščenje zraka in sistem za proizvodnjo dušika. Sistem za čiščenje zraka je lahko po potrebi opremljen s hladnim sušilnikom, adsorpcijskim sušilnikom ali kombiniranim sušilnikom, generator dušika n2 pa je lahko po potrebi opremljen z ustreznim hranilnikom. Te tri komponente bodo na kratko predstavljene spodaj.


Sistem stisnjenega zraka (CAS)

Sistem stisnjenega zraka je sestavljen iz kompresorja in zračnega vmesnega rezervoarja (za zagotavljanje stisnjenega zraka, ki je potreben za napravo VPS za dušik/kisik). Postopek zahteva, da sistem zagotavlja stabilen izhodni tlak in zadostno količino zraka. Zračni kompresor je vijačni kompresor z vbrizgavanjem olja z zanesljivim delovanjem, preprostim vzdrževanjem, nizkim hrupom in brez osnovnega delovanja.


Sistem za čiščenje stisnjenega zraka

Stisnjen zrak iz vmesnega rezervoarja najprej vstopi v 9-stopenjski filter in nato v hladilni sušilnik. Pustimo, da se stisnjen zrak prisilno ohladi, tako da se vodna para v zraku kondenzira in kondenzira v tekočo vodo, ki jo vsebujeta prah in olje, ter se izpusti iz stroja.

Zadnja stopnja hladnega sušilnika je skupina preciznih filtrov, ki je sestavljena iz dveh stopenj filtrov. To sta 7-stopenjski glavni filter in 3-stopenjski visoko učinkovit filter za odstranjevanje oljne megle.

7-stopenjski cevovodni filter za dovod zraka ima natančnost 1 um, ki filtrira 1 um ter večje trdne in tekoče delce z vsebnostjo ostanka olja 1 ppm w/w.

3-stopenjski visoko učinkovit filter za oljno meglo z natančnostjo filtracije 0.01 um, filtrira 0.01 um in večje trdne in tekoče delce, vsebnost ostanka olja 0.001 ppm w/w.


Sistemi za adsorpcijo dušika s spremenljivim tlakom

Generator n2 temelji na čistem stisnjenem zraku kot surovini in ogljikovem molekularnem situ kot adsorbentu, z uporabo principa adsorpcije s spremenljivim tlakom za pridobivanje dušika pri sobni temperaturi. Glede na razliko med adsorpcijo kisika in dušika na površini ogljikovega molekularnega sita in različno hitrostjo difuzije kisika in dušika v ogljikovem molekularnem situ programirljivi krmilnik nadzoruje odpiranje in zapiranje programirane širine, da se izvede proces adsorpcije pod pritiskom in dekompresijske desorpcije, da se dokonča ločevanje kisika in dušika in dobi dušik zahtevane čistosti.


Tehnične specifikacije

Hitrost pretoka: 3~5500Nm³/h
Rosišče: ≤-73℃
Čistost: 95%~99.9995%.


Lastnosti

Hiter zagon, s kvalificiranim dušikom, ki je na voljo v 15 do 30 minutah;
Popolnoma avtomatsko delovanje opreme, celoten proces je lahko nenadzorovan;
Učinkovito nalaganje molekularnih sit za tesnejšo, trdnejšo in daljšo življenjsko dobo;
Stabilen in nastavljiv tlak, čistost in pretok za zadovoljevanje različnih potreb strank;
Razumna struktura, napredni procesi, varnost in stabilnost, nizka poraba energije;


Hidrogeniranje dušika (ali ogljika) in čistilni sistemi

Naprava za čiščenje dušika, ki jo je zasnovalo naše podjetje, je tradicionalni postopek čiščenja dušika s hidrogenacijo in deoksigenacijo. Načelo je uporaba posebnega paladijevega katalizatorja 506HT za odstranjevanje nečistoč kisika, vodne pare in prahu iz dušika s pomočjo katalize, adsorpcije in filtracije, da se iz generatorja dušika kot surovine pridobi dušik visoke čistosti z 99 % čistostjo dušika. In posebej oblikovan paladijev katalizator tipa 506HT omogoča, da kisik v dušiku kemično reagira z vodikom pod delovanjem katalize, kot sledi:
2H2+O2  ==  2H2O


Za ta čistilni sistem

Pretok plina: 10-500 Nm3/h
Čistost surovega dušika: ≥99%
Čistost dušika izdelka: 99.9995 % Vsebnost kisika: ≤1 ppm
Rosišče: ≤-60℃~-70℃
Izhodni tlak dušika izdelka: 0.1MPa-0.6MPa


Jinhonggas prodaja majhne plinske generatorje PSA na kraju samem, ki ponujajo prednosti, kot so preprosta struktura, enostavno upravljanje, nizka poraba energije in majhen odtis. Ti generatorji dušika PSA so posebej primerni za potrebe proizvodnje dušika v majhnih operacijah. Pogosto se uporabljajo za zaščito pred dušikom v panogah, kot so kovinski mehi, SMT (tehnologija površinske montaže), trde zlitine, vanadijev nitrid, ferovanadij in toplotna obdelava mehanskih delov. Uporabljajo se tudi za čiščenje z dušikom in preprečevanje oksidacije v predelavi bakra, farmacevtski in kemični industriji ter postopkih proizvodnje float stekla. Če imate kakršne koli zahteve, vas prosimo, da nas kontaktirate in se pozanimate o cenah generatorjev dušika. Veseli bomo vaših vprašanj in z veseljem vam bomo posredovali potrebne informacije.

Povpraševanje
Podobni izdelki

Vroče kategorije