Vse kategorije
ENEN

NHXNUMX

Amoniak

Amoniak, nekakšna anorganska snov s kemijsko formulo NH3 in molekulsko maso 17.031, je brezbarven in ima močan dražeč vonj.

Amoniak visoke čistosti se uporablja predvsem na področju novih optoelektronskih materialov in je pomemben osnovni material za pripravo GAN s tehnologijo MOCVD. Amoniak visoke čistosti je tudi osnovni material za pripravo dušikovega trifluorida, silicijevega nitrida in surovega plina za proizvodnjo dušika super visoke kakovosti. Poleg tega se tekoči amoniak pogosto uporablja v industriji polprevodnikov, metalurški industriji in drugih panogah ter znanstvenih raziskavah, ki zahtevajo zaščitno atmosfero.

Povpraševanje
 • Pregled
 • uporaba
 • FAQ
 • Povpraševanje
 • Podobni izdelki
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Amoniak
Proces

Amoniak se proizvaja po postopku Haber-Bosch, ki je sestavljen iz neposredne reakcije med vodik in dušik, v molskih razmerjih 3:1.

Amoniak se proizvaja po Haber-Boschevem postopku, ki sestoji iz neposredne reakcije med vodikom in dušikom v molskem razmerju 3:1.

Industrijski amoniak se s filtrom prečisti v elektronski amoniak ultra visoke čistosti.

Letna proizvodnja plina amoniaka ultra visoke čistosti v Jinhong je več kot 10,000 ton.

Plin Amoniak
CAS številka 7664-41-7
Čistost ≥ 99%
Aplikacije
 • Obdelava kovin
  Obdelava kovin

  Amoniak se uporablja pri postopkih obdelave kovin, kot so nitriranje, karbonitriranje, svetlo žarjenje, trdo spajkanje v peči, sintranje itd. Uporablja se pri pridobivanju kovin, kot so baker, nikelj in molibden, iz njihovih rud. Uporablja se tudi za zmanjšanje atmosfere pri toplotni obdelavi kovin in za izdelavo silicijevega nitrida.

 • Polprevodniki
  Polprevodniki

  Amoniak se pogosto uporablja v industriji polprevodnikov.

 • LED
  LED

  Amoniak se uporablja pri proizvodnji modrih in belih LED (svetlečih diod).

 • Kemična
  Kemična

  Disociirani amoniak se uporablja tudi kot priročen vir vodika za hidrogeniranje maščob in olj. Amoniak visoke čistosti zagotavlja dušikovo kislino po Ostwaldovem postopku. Amoniak se uporablja tudi pri proizvodnji vodikovega cianida.

 • Energija
  Energija

  Naftna industrija uporablja brezvodni amoniak za nevtralizacijo kislinskih sestavin surove nafte in za zaščito opreme pred korozijo, kot so stolpi z mehurčki, izmenjevalniki toplote, kondenzatorji in skladiščni rezervoarji.

 • predelovalne dejavnosti
  predelovalne dejavnosti

  Kot predelovalno sredstvo se amoniak uporablja pri proizvodnji alkalij, amonijevih soli, barvil, farmacevtskih izdelkov, bakromonijevega rajona in najlona.

 • Gumarska industrija
  Gumarska industrija

  Amoniak se uporablja v gumarski industriji za stabilizacijo surovega lateksa za preprečevanje koagulacije med prevozom in skladiščenjem.

 • okolje
  okolje

  Amoniak se lahko uporablja za nevtralizacijo dušikovih oksidov, ki jih izpuščajo dizelski motorji, s selektivno katalitično redukcijo.

Pogosta vprašanja
 • Kakšna je formula (kemijska formula) amoniaka?

  NH3

 • Kakšna je molska masa amoniaka?

  17g / mol

 • Je amoniak baza?

  NH3 ni baza, ni ga mogoče ionizirati, je neelektrolit, je pa alkalen plin.

 • Je amoniak spojina?

  Amoniak je spojina, ker se amoniak sintetizira iz atomov N in atomov H, da tvorijo molekule, in je tudi plin. Ko se raztopi v vodi, reagira z vodo, da nastane amonij in hidroksid. V tem času je v vodi več hidroksidov kot vodikovih ionov. Torej je raztopina alkalna. Amoniak ima močan dražeč vonj, topen je v vodi, etanolu in etru, pri visoki temperaturi razpade na dušik in vodik, ima redukcijski učinek in se lahko v prisotnosti katalizatorja oksidira v dušikov oksid.

 • Je amoniak strupen?

  Amoniak je strupen in lahko opeče kožo, oči in sluznice dihalnih organov. Prekomerno vdihavanje lahko povzroči otekanje pljuč in celo smrt.

 • Ali je amoniak vnetljiv?

  Amonijaka ni mogoče zažgati na zraku, lahko pa ga zažgemo v čistem kisiku, zato amoniak ni vnetljiv plin.

 • Je amoniak polarni ali nepolarni?

  Amoniak je polarna molekula.

 • Kakšno je tališče amoniaka?

  Gostota amoniaka 0.7710 g/L (standardni pogoji), tališče -77.7 °C, vrelišče -33.35 °C, kritična temperatura 132.9 °C, kritični tlak 11342.3 kPa (112.3 atmosfere)

 • Kakšne so nevarnosti amoniaka?

  1. Izhlapeni tekoči amoniak je zelo hlapen in močno draži, draženje nosne sluznice pa lahko povzroči zadušitev. Lahko povzroči rdečico in otekanje grla, kar povzroči kašelj in hripavost.
  2. Dolgotrajna izpostavljenost amoniaku z visoko koncentracijo lahko povzroči emfizem in pljučnico, stimulira živčni sistem ter uniči dihalno funkcijo in krvni obtok.
  3. Stik kože z visoko koncentracijo plina amoniaka bo absorbiral vlago tkiva, alkaliziral maščobo in povzročil nekrozo raztopljenega tkiva.
  4. Občutljivost vohalnih organov se bo spremenila z dolgim ​​časom izpostavljenosti.
  5. Uparjen plin amoniak je prav tako eksploziven in njegovo območje eksplozije v zraku je 16.0-25.0 %, kar lahko predstavlja nevarnost za osebno varnost.

 • Kako deluje hlajenje z amoniakom?

  Ko tekoči amoniak absorbira toploto predmeta, ki ga je treba ohladiti v uparjalniku, se upari v nizkotlačni in nizkotemperaturni plin amoniak, ki ga vdihne kompresor, stisne v visokotlačni in visokotemperaturni plin amoniak, in se nato izprazni v kondenzator. Nato se kondenzira v visokotlačni tekoči amoniak v kondenzatorju, ki ga dušilni ventil duši v nizkotlačni in nizkotemperaturni tekoči amoniak, nato pa ponovno vstopi v uparjalnik, da absorbira toploto in upari, da doseže namen kroženja amoniaka v hladilniku.

 • V: Kakšno je tališče amoniaka?

  Gostota amoniaka 0.7710 g/L (standardni pogoji), tališče -77.7 °C, vrelišče -33.35 °C, kritična temperatura 132.9 °C, kritični tlak 11342.3 kPa (112.3 atmosfere)

 • V: Kakšna je uporaba amoniaka?

  1. Amoniak se uporablja za proizvodnjo amonijeve vode, dušikovih gnojil, sestavljenih gnojil, dušikove kisline, amonijeve soli, natrijevega pepela itd.
  2. Veliko se uporablja v kemični, lahki industriji, gnojilih, farmaciji, sintetičnih vlaknih in drugih področjih.
  3. Anorganske soli, ki vsebujejo dušik, in organski intermediati, sulfonamidi, poliuretani, poliamidna vlakna in nitrilni kavčuki morajo kot surovino neposredno uporabljati amoniak.
  4. Poleg tega se tekoči amoniak pogosto uporablja kot hladilno sredstvo, amoniak pa se lahko uporablja tudi kot biogorivo za zagotavljanje energije.

Povpraševanje
Podobni izdelki

Vroče kategorije