Vse kategorije
ENEN

C₂H₄

Etilen

Etilen je brezbarven vnetljiv plin pri normalnem tlaku in temperaturi z živahnimi lastnostmi. Njegovo vrelišče je -103.71 °C, kritična temperatura je 9.90 °C, kritični tlak je 4.95 MPa, kritična gostota pa je 0.227 kg/L.

Etilen je ena najosnovnejših surovin petrokemične industrije. Kar zadeva sintetične materiale, se etilen pogosto uporablja pri proizvodnji polietilena, vinilklorida, polivinilklorida, etilbenzena itd. Kar zadeva organsko sintezo, se pogosto uporablja pri sintezi etanola, ocetne kisline, propionske kisline in njenih derivatov in druge osnovne surovine organske sinteze.

Etilen je tudi pomembna osnovna surovina za organske kemikalije, ki se večinoma uporablja v proizvodnji polietilena, etilen-propilenskega kavčuka in polivinilklorida.

Povpraševanje
 • Pregled
 • uporaba
 • FAQ
 • Povpraševanje
 • Podobni izdelki
Etilen
Etilen
Etilen
Etilen
Proces

Industrijsko uporabljena etilen proizvodne metode vključujejo krekiranje naftnih ogljikovodikov, katalitično dehidracijo etanola, ločevanje plina iz koksarne itd. Zaradi obilice virov nafte in zemeljskega plina ima obsežna proizvodnja etilena nizke stroške in dobro kakovost. Zato se velika količina etilena proizvaja predvsem s krekingom nafte.

Plin Vinyl
CAS številka 74-85-1
Čistost ≥ 99.9%
Aplikacije
 • Petrokemija
  Petrokemija

  Etilen je ena najosnovnejših surovin petrokemične industrije. Etilen vključuje številne vidike in je pomembna osnovna surovina za organske kemikalije, ki se lahko uporabljajo za proizvodnjo različnih organskih kemikalij.

 • Rastline
  Rastline

  Kot rastlinski hormon se lahko etilen uporablja kot plin za zorenje sadja zaradi njegove vloge pri spodbujanju zorenja sadja

Pogosta vprašanja
 • V: Je etilen škodljiv za okolje?

  Da, etilen je eden izmed onesnaževalcev zraka. Vsebnost etilena v industrijskih območjih lahko doseže 1 ppm (en del na milijon), kar lahko povzroči formaldehid in ogljikov monoksid, kar je škodljivo za ljudi.

 • Kakšne so uporabe etilena?

  Etilen je pomembna organska kemična osnovna surovina, ki se večinoma uporablja v proizvodnji polietilena, etilen propilenskega kavčuka, polivinilklorida itd. Etilen je ena najosnovnejših surovin v petrokemični industriji. Kar zadeva sintetične materiale, se pogosto uporablja v proizvodnji polietilena, vinilklorida in polivinilklorida, etilbenzena, stirena in polistirena ter etilen-propilenskega kavčuka itd.

Povpraševanje
Podobni izdelki

Vroče kategorije