Vse kategorije
ENEN

C₂H₄O

Etilen oksid (EO)

Etilen oksid je strupena snov, ki so jo prej uporabljali za izdelavo biocidov. Etilen oksid je vnetljiv in eksploziven, zato ga ni enostavno prenašati na dolge razdalje. Široko se uporablja v pralni, farmacevtski, tiskarski in barvalni industriji. V industriji, povezani s kemikalijami, se lahko uporablja kot izhodno sredstvo za čistilna sredstva. Ameriški kemik Lloyd Hall je leta 1938 patentiral metodo sterilizacije z etilen oksidom za konzerviranje začimb, ki se uporablja še danes.

Povpraševanje
 • Pregled
 • uporaba
 • FAQ
 • Povpraševanje
 • Podobni izdelki
Etilen oksid (EO)
Etilen oksid (EO)
Etilen oksid (EO)
Etilen oksid (EO)
Etilen oksid (EO)
Etilen oksid (EO)
Proces

1.Klorohidrinacija: prvi prehod etilen in klorov plin v vodo, da nastane 2-kloroetanol, nato pa reagirajo alkalije (običajno apneno mleko) z 2-kloroetanolom, da nastane etilen oksid.

2. Oksidacija: Z uporabo zraka ali kisika s koncentracijo več kot 95 % (volumen) kot oksidanta se etilen oksid pripravi s tremi procesi reakcije, rekuperacijo etilen oksida in rafiniranjem etilen oksida.

Mesečna količina polnjenja utekočinjenega plina etilen oksid Jinhong (100 % čisti EO, mešani plin EO:CO2) za cilinder sterilizacija je več kot 200 ton.

Plin Etilen oksid
CAS številka Etilen oksid
Čistost ≥ 99%
Aplikacije
 • Medical
  Medical

  Etilen oksid ima baktericidni učinek, ne razjeda kovin, nima ostankov vonja in lahko uniči bakterije (in njihove endospore), plesni in glive, zato se lahko uporablja za sterilizacijo nekaterih predmetov, ki ne prenesejo visokotemperaturne sterilizacije in plinskih baktericidov za materialov. Etilen oksid se pogosto uporablja za razkuževanje medicinskih pripomočkov, kot so povoji, šivi in ​​kirurški instrumenti.

 • Skladiščenje hrane
  Skladiščenje hrane

  Fumiganti za etilen oksid se pogosto uporabljajo pri konzerviranju zrn in živil.

 • Kemična sinteza
  Kemična sinteza

  Etilen oksid se uporablja predvsem v proizvodnji etilenglikola (surovina za poliestrska vlakna), sintetičnih detergentov, neionskih površinsko aktivnih snovi, sredstev proti zmrzovanju, emulgatorjev in izdelkov iz etilen glikola, pa tudi v proizvodnji mehčalcev, maziv, gume in plastike itd. Široko se uporablja pri pranju in barvanju, elektroniki, medicini, pesticidih, tekstilu, izdelavi papirja, avtomobilih, raziskovanju in rafiniranju nafte ter na številnih drugih področjih.

Pogosta vprašanja
 • V: Kakšno je specifikacija, ki jo lahko zagotovite?

  Plinsko razmerje: EO: 100 % Jeklenka: 400L/800L Pakiranje: Varjene plinske jeklenke iz nerjavečega jekla

  Plinsko razmerje: EO: 100 % Jeklenka: 15L/20L/40L Pakiranje: Varjene plinske jeklenke iz nerjavečega jekla ali plinske jeklenke iz aluminijeve zlitine

  Plinsko razmerje: EO/CO2: 70%/30% Jeklenka: 400L/800L Pakiranje: Varjene plinske jeklenke iz nerjavečega jekla

  Plinsko razmerje: EO/CO2: 80%/20% Jeklenka: 400L/800L Pakiranje: Varjene plinske jeklenke iz nerjavečega jekla

  Plinsko razmerje: EO/CO2: 90%/10% Jeklenka: 400L/800L Pakiranje: Varjene plinske jeklenke iz nerjavečega jekla

 • Za kaj se uporablja etilen oksid?

  Etilen oksid je plinsko baktericidno razkužilo širokega spektra z visokim izkoristkom. Ima močno prodorno moč v razkužene predmete, lahko doseže globoki del predmetov in lahko ubije več patogenih mikroorganizmov. Tako plin kot tekočina imata močan protimikrobni učinek. Ker ima plin močan učinek, se pogosto uporablja za razkuževanje.

 • Kakšne so nevarnosti etilen oksida?

  Etilen oksid je plinsko razkužilo, ki je zelo strupeno za človeško telo in lahko pri ljudeh povzroči reakcije zastrupitve. Dolgotrajna izpostavljenost majhni količini bo povzročila sindrom nevrastenije in avtonomno disfunkcijo.

 • Kakšne so nevarnosti etilen oksida za okolje?

  EO je kemično aktiven in se lahko sekundarno transformira v okolju. Njegova fotokemična reakcija bo povzročila fotokemični smog v mestih in povzročila sekundarno onesnaženje. Poleg tega je zaradi visoke toksičnosti in sekundarnih nevarnosti za okolje vključena na seznam strupenih in škodljivih hlapnih organskih spojin za nadzor onesnaževanja zraka v državah po vsem svetu.

Povpraševanje
Podobni izdelki

Vroče kategorije