Vse kategorije
ENEN

C₄F₈

oktafluorociklobutan

Oktafluorociklobutan ima stabilne kemijske lastnosti, ni strupen in neškodljiv, ima nizko vrednost potenciala globalnega segrevanja (GWP) in ničelno vrednost indeksa tanjšanja ozona (ODP). Je zelen in okolju prijazen specialni plin. Zaradi teh dobrih lastnosti se oktafluorociklobutan v zadnjih letih pogosto uporablja na tehničnih področjih, kot so visokonapetostna izolacija, čiščenje in jedkanje ter obdelava s plazmo.

Povpraševanje
 • Pregled
 • uporaba
 • FAQ
 • Povpraševanje
 • Podobni izdelki
oktafluorociklobutan
oktafluorociklobutan
oktafluorociklobutan
oktafluorociklobutan
oktafluorociklobutan
oktafluorociklobutan
Proces

oktafluorociklobutan se lahko proizvede z dimerizacijo tetrafluoroetilena s pirolizo, kaljenjem, filtracijo, stiskanjem itd.; Oktafluorociklobutan lahko dobimo tudi z elektrolizo tetrafluorociklobutana v brezvodni vodik fluorid. Kontaktiranje surovega oktafluorociklobutana, ki vsebuje nečistoče, s sredstvom za razgradnjo nečistoč pri visoki temperaturi in nato kontaktiranje adsorbenta, lahko v bistvu odstrani nečistoče, kot so fluoroogljikovodiki, in pridobi oktafluorociklobutan visoke čistosti.

Plin oktafluorociklobutan
CAS številka 115-25-3
Čistost ≥ 99.9%
Aplikacije
 • Polprevodniki
  Polprevodniki

  Oktafluorociklobutan se pogosto uporablja tudi pri jedkanju polprevodniških površin. Kot fluoroogljikov plin za plazemsko jedkanje na višji ravni se lahko uporablja v kombinaciji s fluoroogljikovodiki nižje ravni, kot sta monofluorometan in difluorometan, kar lahko močno izboljša učinek jedkanja.

 • Plinska izolacija
  Plinska izolacija

  Oktafluorociklobutan ima nizko vrednost GWP (8900, le 37 % SF6), produkti razgradnje pod delovanjem oblokov pa so fluoroogljikovodiki, ki so nestrupene ali nizkostrupene snovi in ​​imajo določeno izolacijsko sposobnost gašenja obloka.

 • Kemična
  Kemična

  Glede na kemične lastnosti oktafluorociklobutana se lahko uporablja tudi kot glavna surovina za druge kemične izdelke.

Pogosta vprašanja
 • V: Kakšno je specifikacija, ki jo lahko zagotovite?

  Cilinder: 44L Ventil: DISS716 Vsebina: 50 kg

 • Kakšne so uporabe oktafluorociklobutana?

  Oktafluorociklobutan ima širok spekter uporabe. V zadnjih letih se pogosto uporablja kot hladilno sredstvo, ki nadomešča prepovedane klorofluoroogljikovodike. Poleg tega se pogosto uporablja tudi v plinskih izolacijskih medijih, topilih, razpršilih, penilnih sredstvih, jedkalnikih velikih tokokrogov in drugih. Oktafluorociklobutan visoke čistosti (nad 5N) se uporablja kot jedkalo in čistilno sredstvo za VLSI.

Povpraševanje
Podobni izdelki

Vroče kategorije